AJÁNLÓ
 
11:29
2015. 09. 18.
Kirívóan magas az Egészségügyi Minisztérium Emberi Erőforrások Minisztériumának adósságállománya....
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 09. 18.
Korábbi posztunkban már fejtegettük, hogy a blog ”mögött” alakulóban van egy egészségügyért...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 09. 18.
A Magyar Közlöny 51. számában megjelent 2013. évi XXV. törvény rendelkezik az állami kézben...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 09. 18.
Kedves Olvasók, Mi a szike blog írói – egy orvos (dr. Bálint Botond) egy közgazdász (Szász...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 09. 18.
Igen komoly népegészségügyi problémát jelent hazánkban a dohányzás mind a fiatalkorúak, mind ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Emberségesebb hazai egészségügy technológiával

0 Komment
0 Reblog

Szeptember 29-én a Prezi előadótermében rendezi meg a Fenntartható Magyar Egészségügyért Egyesület az első Smart Healthcare meetupot. A rendezvénysorozat célja a magyar egészségügy jelenének és jövőjének formálása, a digitális orvoslás népszerűsítése, ezáltal az ellátás színvonalának javítása és egy aktív, a téma iránt elkötelezett közösség felépítése. Az alapítók és támogatók között olyan nevek szerepelnek, mint dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató, az Abbvie biogyógyszer-vállalat, a Magyar Telekom, a Mito kreatív ügynökség, és a T-Systems Magyarország.

Azoknak az országoknak, ahol pénzügyi és orvoshiány nehezíti az egészségügy átalakítását, az egyik esély a kitörésre a digitális egészségügy bevezetése és erősítése. A magyar egészségügy jövője is lehet még pozitív példa, az előrelépéshez ugyanakkor eltökéltség és összefogás szükséges. Éppen ezért indítja el a Fenntartható Magyar Egészségügyért Egyesület (FME) a tavaszi nagy sikerű Smart Healthcare konferencia után a meetup-sorozatot is, melynek első eseményét szeptember 29-én este 7 órakor rendezik meg a Prezi budapesti székházában. A találkozókon az egészségügyi, telekommunikációs és az IT szektor innovatív szereplői, legkomolyabb szakemberei mondják el véleményüket az egészségügy jövőjéről és hívják beszélgetésre az ágazatban aktív szereplőket, érdeklődőket.

Szász Levente, az FME Egyesület alelnöke a meetup-sorozat célját tekintve úgy fogalmazott: "Látjuk, hogy a modern egészségügy problémáit csak modern technológiával tudjuk kezelni. Ennek érdekében szeretnénk egy (szakmai) közösséget építeni, hogy együtt találjuk meg a jó megoldásokat. Szeretnénk látni, hogy vannak még olyanok, akiket érdekel az egészégügy jövője, és hajlandóak erről beszélgetni, megosztani a gondolataikat.”

“A digitális technika fejlődésétől sem az egészségügy, sem a gyógyszeripar nem tudja függetleníteni magát. Innovatív és betegközpontú biogyógyszer-vállalatként elkötelezettek vagyunk, hogy jelentős pozitív változásokat hozzunk a betegek életében. A technologia lehetőséget ad olyan fejlesztésekre, amelyek segíthetik az orvosok munkáját, például a betegegyüttműködés javításán keresztül a betegek minél hatékonyabb ellátása érdekében.”– mondta Dr. Jakab Zoltán, az AbbVie Kft. ügyvezető igazgatója.

„Az intézmények számára elérhető innovatív infokommunikációs megoldások az egészségügy számos területén nyújthatnak hasznos, mérhető hatékonyságjavulást eredményező segítséget, legyen szó például az ellátási folyamat dinamizálásáról egy sürgősségi osztályon, vagy az intézményközi adatáramlást lehetővé tevő rendszerről. Hiszünk benne, hogy a  Magyar Telekom Csoport már élesben működő rendszerei, illetve a fejlesztés alatt álló innovációi hozzájárulhatnak az egészségügy modernizációjához, és ezáltal egy további lépést jelentenek a Digitális Magyarország megvalósítása felé” – fogalmazott Sándor László a T-Systems Magyarország Egészségügyi Kompetenciaközpontjának vezetője.

A rendezvénysorozatot a szintén “társ-alapító” dr. Meskó Bertalan nyitja meg, majd dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész, orvosi blogger tart előadást, végül két egészségügyi témában tevékenykedő magyar startup, a Synetiq és a szervezésben is szerepet vállaló laborom előadása zárja a prezentációkat. A rendezvényt kötetlen beszélgetés és “networking” zárja.

A meetupokra minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött a meetup.com felületén keresztül.



Szerző: dr. Bálint Botond, Társzerkesztő: Szász Levente F|M|E egyesület hivatalos blogfelülete

Kövesse a blogot a Facebookon!

Címkefelhő

egészségügy (26),GDP (8),költséghatékonyság (6),onkológia (5),hálapénz (5),magánbiztosítás (5),humánerőforrás (4),magánszolgáltatás (4),finanszírozás (3),TVK (3),mHealth (3),forrásteremtés (3),konferencia (3),mobile health (3),ehealth (3),korrupció (3),PET (3),FME egyesület (2),védőoltás (2),magánkiadás (2),halálozás (2),humánerőforrás-krízis (2),Szócska Miklós (2),innováció (2),e-alap (2),jövő (2),betegjogok (2),adó (2),Kondratyev-ciklus (2),orvoselvándorlás (2),alapellátás (2),beszállítói_hitel (2),kettős_juttatás (2),CT (2),rendelet (2),háziorvos (2),ombudsman (2),nyugdíj (2),orvoshiány (1),orvosi bérek (1),rezidensszövetség (1),Peterfy Sandor utcai korhaz (1),humán erőforrás-krízis (1),eutanázia (1),transzparencia (1),bizalom (1),fejátültetés (1),társadalombiztosítás (1),béremelés (1),tablet (1),alkohol (1),dohányzás (1),egészségi állapot (1),WHO (1),szakmai minimumfeltételek (1),ÁSZ (1),daganat (1),e-health (1),közfinanszírozás (1),META (1),kegyes halál (1),multimédia (1),hatékonyság (1),Ausztria (1),enesazegeszsegugy (1),társadalom (1),cloud (1),magánkórház (1),OEP (1),gamification (1),reform (1),magánegészségügy (1),magánbiztosító (1),VIP (1),Laborom (1),Healthcare (1),Egészségügy (1),okos (1),Innovation (1),Smart Healthcare (1),interjú (1),applikáció (1),magánellátás (1),uzsoki (1),gazdasági válság (1),mortalitás (1),incidencia (1),digital health (1),születésszám (1),BAZ megye (1),miskolci kórház (1),rezidens szövetség (1),kiszolgáltatottság (1),HIV (1),mhealth (1),laborom (1),TASZ (1),páciens (1),patient (1),vállalkozói jogviszony (1),csecsemőhalál (1),Primary Care Trust (1),nyugdíjtörvény (1),kardiológia (1),MRI (1),jogszabály (1),kettős juttatás (1),TEK (1),várólisták (1),kenyszernyugdijazas (1),pacemaker (1),kórházi adósság (1),forráshiány (1),egészségnyereség (1),gyógyszeripar (1),Méltányosság (1),onkológiai terápia (1),beszállítók (1),nővérhiány (1),ÁNTSZ (1),korkedvezmény (1),járulék (1),kettős_finanszírozás (1),MR (1),önkéntes magánbiztosítás (1),tarsadalombiztositas (1),kórházi_ágyak_száma (1),pazarlás (1),egészség (1),gyógyszer (1),esélyegyenlőség (1),tandíj (1),kiadáscsökkentés (1),indikáció (1),gyógyszerkassza (1),biológiai_terápia (1),célzott_terápia (1),kiadások (1),co-payment (1),Beveridge-rendszer (1),képalkotó_diagnosztika (1),Hepatitis A (1),kötséghatékonyság (1),NHS (1),3d printing (1),additive manufacturing (1),nagy-britannia (1),járvány (1),fertőző májgyulladás (1),oltási rend (1),járványügy (1),kormányhatározat (1),influenzajárvány (1),gazdasági társaság (1),kényszernyugdíj (1),bérkiegészítés (1),életpályamodell (1),beszállítói hitel (1),exoszkeleton (1),cianobaktérium (1),BCI (1),csucstechnologa (1),PCR (1),Hepatitis (1),virologia (1),modern orvostudomány (1),betegutak (1),hitel (1),adósság (1),járulékbevétel (1),beruházás (1),fejlesztés (1),HBCS (1),unios forras (1),OECD (1)

Követők

qaly otaku nagypepi

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek