AJÁNLÓ
 
10:18
2013. 02. 14.
Szeptember 29-én a Prezi előadótermében rendezi meg a Fenntartható Magyar Egészségügyért...
A bejegyzés folyatódik
 
10:18
2013. 02. 14.
Kirívóan magas az Egészségügyi Minisztérium Emberi Erőforrások Minisztériumának adósságállománya....
A bejegyzés folyatódik
 
10:18
2013. 02. 14.
Korábbi posztunkban már fejtegettük, hogy a blog ”mögött” alakulóban van egy egészségügyért...
A bejegyzés folyatódik
 
10:18
2013. 02. 14.
A Magyar Közlöny 51. számában megjelent 2013. évi XXV. törvény rendelkezik az állami kézben...
A bejegyzés folyatódik
 
10:18
2013. 02. 14.
Igen komoly népegészségügyi problémát jelent hazánkban a dohányzás mind a fiatalkorúak, mind ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

a szike belevág!

3 Komment
0 Reblog

Kedves Olvasók,

Mi a szike blog írói – egy orvos (dr. Bálint Botond) egy közgazdász (Szász Levente) és egy mérnök (Mezősi József) - arra a felismerésre jutottunk, hogy ellentétben sok kortársunkkal mi valahogy nem akarunk országot váltani, mondjuk úgy: nem csak kalandvágyból. Viszont ha így döntünk, akkor nemhogy csak nem tartjuk elegáns dolognak, de számunkra nem is vállalható opció a nyavalygás, szomorkodás, felelős keresés és a múlton való rágódás. Azt gondoljuk, a változást senki nem fogja helyettünk megcsinálni, pedig a változásra szükségünk van. Mi vagyunk az a korosztály, akin igazán múlik, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Mivel ez így elég megfoghatatlan dolog, kerestünk egy olyan tematikát, ami mindünket érdekel, fontos az ország szempontjából is és bőven van mit csinálni.


Szóval megtaláltuk magunknak az egészségügyet és viszonylag nagy lendülettel kezdtük meg a munkát. Egyesületet alapítottunk a fenntartható, korszerű magyar egészségügyért, ahol mérhető, reális és releváns célokat tűztünk ki. Elsők között ezt a blogot indítottuk, ami több tízezer olvasót vonzott pár hét alatt. Céljaink között szerepel szakmai est illetve később konferencia szervezése a szakmának illetve egy web2-es tér kialakítása, ahol a szakma a legalsóbb szintekig összekapcsolódhatna és az információ terjesztésével járulna hozzá a fejlődéshez. Középtávú tervünk olyan szakmai tudásbázis kialakítása, amire alapozva konkrét beruházási, fejlesztési vagy korszerűsítési projekt megtervezésénél tudunk szakmai ajánlásokkal élni. Ennek legfőbb célja az egy oly sokak által várt korszakváltás kierőltetése ahol már nem az egy időegységre jutó lehető legnagyobb pénzmennyiség elköltése a legfőbb motívum. Célunk, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyikre valóban szükség van, valóban a leghatékonyabban legyen a pénz elköltve, az optimális helyen, kizárólag az egészségnyereség növekedését szem előtt tartva.

Idézet az egyesület Alapszabályából:

„Az Egyesület küldetése, hogy a fenntartható fejlődés elvének érvényesítése mellett tevékenységével hozzájáruljon az egészségügyet érintő társadalmi berendezkedés, technológiák, módszerek magyarországi versenyképességének fejlődéséhez.”

Az egyesületünk céljai:

Az Egyesület arra törekszik, hogy tevékenységével

1. elősegítse az egészségügyben jelenlévő orvosi és informatikai technológiák fejlődését a versenyképesség szellemiségének figyelembevételével, továbbá ösztönözze a tudásalapú gazdaság innováció- és vállalkozásorientált fejlesztését;

2. feltérképezze az egyesület profiljának megfelelő és alkalmazásában érintett szervezetek, intézmények működését, összefogja, motiválja és együttműködésre késztesse a kutatás, fejlesztés, beruházás hatékonyabb megvalósítása érdekében.

3. hathatósan fejlessze az egészségügy finanszírozhatóságát és az őszinte egészségpolitika megvalósulását, a társadalommal való nyitott és transzparens kommunikációt.

A bejegyzéssel célunk nem az egyesület reklámozása, ezért nem is szerepeltetjük a nevét, hanem a blog olvasóitól kapott visszajelzések beépítése a munkánkba. Ezért szeretnék minden kedves Olvasót megkérni írjon pár sort, ami eszébe jut kezdeményezésünkről, bármi hasznos lehet, amit előre is köszönünk!

A szike blog továbbra is boncolgatja a még éppen élő magyar egészségügy testét és ott vág bele ahol a legjobban fáj! 



Szerző: dr. Bálint Botond, Társzerkesztő: Szász Levente F|M|E egyesület hivatalos blogfelülete

Kövesse a blogot a Facebookon!

Címkefelhő

egészségügy (26),GDP (8),költséghatékonyság (6),onkológia (5),hálapénz (5),magánbiztosítás (5),humánerőforrás (4),magánszolgáltatás (4),finanszírozás (3),TVK (3),mHealth (3),forrásteremtés (3),konferencia (3),mobile health (3),ehealth (3),korrupció (3),PET (3),FME egyesület (2),védőoltás (2),magánkiadás (2),halálozás (2),humánerőforrás-krízis (2),Szócska Miklós (2),innováció (2),e-alap (2),jövő (2),betegjogok (2),adó (2),Kondratyev-ciklus (2),orvoselvándorlás (2),alapellátás (2),beszállítói_hitel (2),kettős_juttatás (2),CT (2),rendelet (2),háziorvos (2),ombudsman (2),nyugdíj (2),orvoshiány (1),orvosi bérek (1),rezidensszövetség (1),Peterfy Sandor utcai korhaz (1),humán erőforrás-krízis (1),eutanázia (1),transzparencia (1),bizalom (1),fejátültetés (1),társadalombiztosítás (1),béremelés (1),tablet (1),alkohol (1),dohányzás (1),egészségi állapot (1),WHO (1),szakmai minimumfeltételek (1),ÁSZ (1),daganat (1),e-health (1),közfinanszírozás (1),META (1),kegyes halál (1),multimédia (1),hatékonyság (1),Ausztria (1),enesazegeszsegugy (1),társadalom (1),cloud (1),magánkórház (1),OEP (1),gamification (1),reform (1),magánegészségügy (1),magánbiztosító (1),VIP (1),Laborom (1),Healthcare (1),Egészségügy (1),okos (1),Innovation (1),Smart Healthcare (1),interjú (1),applikáció (1),magánellátás (1),uzsoki (1),gazdasági válság (1),mortalitás (1),incidencia (1),digital health (1),születésszám (1),BAZ megye (1),miskolci kórház (1),rezidens szövetség (1),kiszolgáltatottság (1),HIV (1),mhealth (1),laborom (1),TASZ (1),páciens (1),patient (1),vállalkozói jogviszony (1),csecsemőhalál (1),Primary Care Trust (1),nyugdíjtörvény (1),kardiológia (1),MRI (1),jogszabály (1),kettős juttatás (1),TEK (1),várólisták (1),kenyszernyugdijazas (1),pacemaker (1),kórházi adósság (1),forráshiány (1),egészségnyereség (1),gyógyszeripar (1),Méltányosság (1),onkológiai terápia (1),beszállítók (1),nővérhiány (1),ÁNTSZ (1),korkedvezmény (1),járulék (1),kettős_finanszírozás (1),MR (1),önkéntes magánbiztosítás (1),tarsadalombiztositas (1),kórházi_ágyak_száma (1),pazarlás (1),egészség (1),gyógyszer (1),esélyegyenlőség (1),tandíj (1),kiadáscsökkentés (1),indikáció (1),gyógyszerkassza (1),biológiai_terápia (1),célzott_terápia (1),kiadások (1),co-payment (1),Beveridge-rendszer (1),képalkotó_diagnosztika (1),Hepatitis A (1),kötséghatékonyság (1),NHS (1),3d printing (1),additive manufacturing (1),nagy-britannia (1),járvány (1),fertőző májgyulladás (1),oltási rend (1),járványügy (1),kormányhatározat (1),influenzajárvány (1),gazdasági társaság (1),kényszernyugdíj (1),bérkiegészítés (1),életpályamodell (1),beszállítói hitel (1),exoszkeleton (1),cianobaktérium (1),BCI (1),csucstechnologa (1),PCR (1),Hepatitis (1),virologia (1),modern orvostudomány (1),betegutak (1),hitel (1),adósság (1),járulékbevétel (1),beruházás (1),fejlesztés (1),HBCS (1),unios forras (1),OECD (1)

Követők

qaly otaku nagypepi

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek